Atelier KaaTje | Karin Peters

Ik ben Karin Peters en ben enige tijd geleden Atelier KaaTje begonnen.
Al op zeer jonge leeftijd heb ik mijn eerste donkerpaarse lapje gebreid, gestimuleerd door mijn moeder die zelf heel graag handwerkt. Op dat eerste lapje was ik dan ook super trots!

Mijn moeder en oma waren altijd aan het handwerken en trokken mij daarin mee. Zelfs als we op zondagmiddag op visite gingen, namen wij de handwerkjes mee. In de Ariadne stonden vaak leuke patronen die wij wilden maken.
Hoe leuk was die tijd!

Mijn gekochte kleding moest ik altijd vermaken, en ik was ervan overtuigd dat ik mijn kleding zelf veel beter en veel origineler kon vervaardigen dan de standaard kleding die ik in de winkel kon kopen. Mijn eerste project was een blauwe broek met rits, waarvoor ik leuke stoere stof  op de markt kocht.  Ik was trots op de broek die ik gemaakt had die ook meteen de juiste pasvorm had!
Zo heb ik broeken, blouses en truien gemaakt en kon ik voor veel minder geld een hele aparte garderobe kopen, ik voelde mij goed. Handwerken en naaien had mijn hart toen gestolen. Ik wilde zelfstandig ondernemer worden en een winkel beginnen in kleding of handwerkspullen. Iets waarin ik mijn eigen ideeën en wensen tot zijn recht kon laten komen.

Ik ben op gegeven moment gaan studeren en heb allerlei mooie en leuke banen gehad. Toch bleef haken, breien en naaien mijn passie. Toen ik kinderen kreeg (2) werd ik weer door “het virus” aangestoken en ben weer vol enthousiasme kleding voor mijn dochters gaan naaien. Daardoor ging het idee om zelf iets in deze branche te gaan doen weer erg kriebelen. Dit was best moeilijk want ik kon de juiste locatie niet vinden en ik had natuurlijk een betaalde baan.

Na mijn verhuizing naar een nieuwbouw wijk waar veel opgestart moet worden zag ik weer nieuwe mogelijkheden! Op dat moment heb ik besloten mijn passie aan andere mensen over te brengen en wilde hen daarbij helpen!
Op de basisschool ben ik 3 jaar klassenmoeder geweest van mijn dochters, en heb veel geholpen met creatieve dingen maken met de kinderen.

Ik ben gespecialiseerd in veel takken van handwerk, zoals haken, breien, quilten, borduren en allerlei naaiwerk.

Zoals u kunt lezen op de site, bied ik een heel gevarieerd programma aan! Van een verjaardag tot kinderfeestje en van vriendinnenuitje tot geboorte presentjes, allerlei haakwerk en breien! Ik kan uw vragen beantwoorden en wil er graag met u wat leuks, gezelligs en vooral creatiefs van maken!

Ik hoop u snel te ontmoeten zodat we er samen iets moois van kunnen maken!